Fodrásznő

2011. július 15. (péntek)

Esőnap: 2011. július 16. (szombat)

Írta: Szergej Medvegyev
Rendező és látványtervező: Viktor Rizsakov
Előadja: a Csokonai Színház

A Fodrásznő nem mindennapi előadás: egyszerre mai és örökérvényű. A boldogság után vágyódó nő sorsában az emberi vágyak és a rideg valóság között feszülő ellentmondást szinte költői látomássá emeli. Az egyedülálló nő társkeresési próbálkozásai mögött itt is mindennek a mozgatórugója a szerelem és a boldogság keresése, de nyoma sincs a hasonló nőalakokra jellemző keserűségnek vagy önsajnálatnak. Medvegyev a szerelem utáni intenzív és őszinte vágyat töretlen optimizmussal és lelkesedéssel szövi át, mely az Irinát alakító Szűcs Nellinek köszönhetően átsugárzik a körülötte lévő férfiakra és a közönségre is. A felszabadult, euforikus hangulatra helyezi a hangsúlyt a rendező-díszlettervező Rizsakov is, aki a leleményesen kihasznált díszletfal köré fergeteges és önfeledt játékot álmodott.   Gondoskodott arról is, hogy óramű pontossággal adagolja a fordulatokat.

további részletek

Valamennyi hozzászólást az RSS 2.0 hírcsatornán lehet követni. Szóljon hozzá, vagy adjon a saját honlapjáról egy visszakövetést.

Vélemény, hozzászólás?

XHTML (engedélyezett tag-ek): <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>